Este sitio web utiliza cookies, tanto propias cómo de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y ofrecerle un mejor servicio.
Si continúa navegando, consideramos que aceptas su uso.

Glossari

Hi ha 125 entrades en aquest glossari.
Tot A B C D E F H I J L M N O P Q R S T U V Y
Terme Definició
SACROILEÍTIS

Inflamació de l'articulació sacroilíaca, que se sol manifestar per dolor a la regió lumbar. S'associa amb la malaltia inflamatòria intestinal fins a en un 14% dels casos

SALUT

L'estat de complet benestar físic, mental i social, i no només l'absència de malalties. Una manera de viure autònoma, solidària i alegre.
Font: O.M.S, 1956

SALUT MENTAL

Lluny de ser l'absència de malalties i problemes mentals i psíquics, és per contra la percepció i consciència d'ells i la possibilitat personal i/o col·lectiva de tractar de solucionar-los, de modificar-los, d'intervenir sobre ells.
Font: Mejías.F.,Serrano,Mª. (2000).Infermeria en Psiquiatria i Salut Mental.Madrid.Edicions D.A.I.

SALUT PÚBLICA

La ciència i l'art de promoure la salut, prevenir la malaltia i perllongar la vida mitjançant esforços organitzats de la societat.
Font: Glossari de Promoció de la Salut. O.M.S,1998.

SÈPSIA

Infecció per microorganismes localitzada en un òrgan i que passa al torrent sanguini

SIGMOIDITIS

Inflamació, aguda o crònica, del sigma o còlon sigmoide. Pot ser deguda, entre altres causes, a la inflamació de diverticles intestinals o a la malaltia inflamatòria intestinal

SIGMOIDOSCOPIA

Tècnica endoscòpica que permet la visualització directa de la mucosa del còlon sigmoide, així com per obtenir biòpsies per a l'estudi microscòpic del teixit.
Font: Vázquez-Iglesias JL (1998). Colonoscòpia

SISTEMA IMMUNE

Sistema que posseeix l'organisme per defensar-se contra els diferents agents agressors. Està constituït per diverses cèl·lules, destacant els limfòcits

SONDA

Terme general per als diferents instruments, generalment llargs i prims, que s'introdueixen en un conducte o cavitat amb finalitats d'exploració o evacuació del contingut de la mateixa.
Font: Diccionari Mèdic, 2ª edició: Salvat

Tot A B C D E F H I J L M N O P Q R S T U V Y